Asker voltooit de acquisitie van GeniMedical

Asker voltooit de acquisitie van GeniMedical

Asker Healthcare Group heeft GeniMedical B.V voor 100% overgenomen. GeniMedical, opgericht in 1998, is leverancier en ontwikkelaar van orthopedische oplossingen, gevestigd in Nederland. “We zijn verheugd om GeniMedical te verwelkomen in onze groep. Hun innovatieve orthopedische oplossingen zullen ons aanbod aan zorgverleners in Europa verbreden met een nieuwe niche van hoogwaardige producten. Asker heeft een bereik in 14 landen en ons doel is om GeniMedical te ondersteunen bij hun voortdurende groei”, aldus Johan Falk, CEO Asker Healthcare Group.

GeniMedical is internationaal actief als leverancier en ontwikkelaar van medische materialen en hulpmiddelen. Ze ondersteunen orthopedische afdelingen, gipskamers, operatiekamers en afdelingen spoedeisende hulp van ziekenhuizen in Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken. GeniMedical heeft 5 werknemers en had in 2022 een omzet van ongeveer SEK 40m. Dankzij deze overname krijgt GeniMedical toegang tot het netwerk van klanten en leveranciers van Asker. Verder zullen onze klanten weinig merken van de overgang. Zij blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening.

Groeiambities
Peter Nijhuis, Managing Director Stöpler QRS Group; “Met de toevoeging van GeniMedical, hun expertise op het gebied van orthopedische oplossingen, is het een buitengewoon waardevolle aanvulling van ons portfolio. De zorg is dynamisch en ontwikkelt zich snel waarbij de innovatieve kracht van GeniMedical feilloos aansluit. Deze overname biedt veel kansen om internationaal verder te groeien. Door de krachten met Asker en daarbinnen specifiek met QRS te bundelen, kunnen we nog meer waarde en mogelijkheden toevoegen voor de zorgmarkt. We kijken dan ook uit naar een veelbelovende samenwerking.

Martin Geneuglijk, directeur GeniMedical; “Wij zijn zeer verheugd dat we onze activiteiten bundelen met de Asker Healthcare Group. Het is een grote stap voorwaarts en biedt vele (internationale) kansen en mogelijkheden voor zowel onze klanten als leveranciers. Vanuit GeniMedical willen we meewerken aan een steeds betere behandeling of revalidatie, meer comfort voor de patiënt en aan slimme oplossingen voor kostenbeheersing in de zorg. Dit sluit naadloos aan bij hetgeen waar Asker naar streeft; “We are Health in progress”, met als doel gezondheidswinst voor de patiënt, het reduceren van de totale kosten van de zorg en een duurzame waardeketen”.

 

 

 

Acquisition of GeniMedical

Asker Healthcare Group has acquired 100% of GeniMedical B.V from the founders. GeniMedical, founded in 1998, is a supplier and developer of orthopaedical solutions based in the Netherlands.

“We are glad to welcome GeniMedical and its professional team to our group. Their innovative orthopaedical solutions will broaden our offering to caregivers in Europe with a new niche of high quality products. Asker has a reach in 14 markets and our aim is to support GeniMedical in their continued growth”, says Johan Falk CEO Asker Healthcare Group. 

GeniMedical develops and sells orthopedic solutions such as splints, braces and plaster products in the Netherlands, Belgium, Austria and Denmark. In 2022, GeniMedical has 5 employees and had a revenue of approximately SEK 40m in 2022.